Lars Kårholm_edited.jpg

Om Oss

 

BK FOX – LIVSPROFFS & JÄVLIGT BRA PÅ SPORT

 

Boxningsklubben i Malmö bildades 1985  av män som ville mer med livet; Mats Mattson, Kjell Rignell, Arto Parri, och Benny Hedlund. Klubben har fostrat elitsportare som vunnit medaljer i Europa- och Sverigemästerskap, på både herr och dam sidan. Högt upp på vår Hall of Fame hänger "Guld-Jenny" och Shadi Hamsho som gjort sig en proffskarriär i USA. 

Fox-ledningen har deltagit i träning och som lagledare av svenska landslaget i boxning, samt suttit ordförande i Svenska Boxningsförbundet. Det undgår heller ingen att vår Mats Mattson innehar Svenska Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse för allt han gjort för sporten.

Många träningsläger har skett genom åren, bl.a. ett vackert utbyte i Cuba där vi blev tränade av olympiska tränare. 

BK Fox håller höga meriter, trots ser vi att sport och träning erbjuds till alla. Därför har vi alltid tränat malmöbor på motionsnivå för hälsa och goda vanor. 

Idag är BK Fox mer än en boxningsklubb, utan det är Malmös uppgraderade kampsportklubb som tränar hela personen på individ-nivå. Lokalen i Kirseberga är stor och vid, och genomsyrar autentisk karaktär och intim gemenskap. Lika stolta är vi över våra duktiga studenter som våra professionella tränare inom de olika disciplinerna som håller högsta kvalitet i Norden.

Kampsport är en konst i självutveckling, och det är allt vad BK Fox handlar om:

 

> Fokus & Minne: Where Focus Goes, Energy Flows. Lär man inte sig att fokusera, så vet inte kroppen var den ska utveckla nervanslutningar. Vi är stora nervsystem, och muskler, som vilket annat i kroppen, leds av nervsystemet. Fokus och minne (styrkan att återkalla sekvenser och mönster) är vad som definierar utveckling och intelligens. Nybörjare är bara ett annat ord för outvecklat och ointelligent kropp-sinne som inte kan koordinera sig. Vi utövar sport efter den kontext vi vill lära att koordinera oss, som capoeira eller säg simning; olika kontext, olika förutsättningar.    

 

> Disciplin & Uthållighet: fysiskt och mentalt stark vaknar man inte upp som, utan det är en process av repetition och positiv stress som stärker kroppen att bygga upp sig inför nästa gång för att utöva momentet med enkelhet. Vi lär oss att allt i livet är en process, och det är upp till dig var du hamnar i livet beroende på när du väljer att påbörja och avsluta processen. Tid, energi, dedikation, att överkomma hinder och dåliga dagar är vad som tar en vidare. Progression är ett steg efter det andra, inte svårare än så.    

 

> Respekt & Engagemang: dig själv, andra. Respektera din och andras kunskapsnivå och förmåga. Var ödmjuk inför dina och andras begränsningar och hinder, vare sig temporära eller livslånga. Vi förväntar oss inte att nybörjare har kondition och styrka som en elit, och vi förväntar oss inte att alla medlemmar kommer bli eliter. Bäst är man om man gör sitt bästa.  Vi alla har olika utgångspunkter och livssituationer som influerar. Vi har också ett inre klimat, och vädret inom oss växlar – hormoner, energinivå, och motivation. Vi gör alltid det bästa av vår dag, oavsett dag. Detta kan innebära att ta det lugnare en dag, och överstiga en annan.  Det viktiga är att ha förståelse för sig själv och att inget i livet är fixerat. Va en bra och stöttande vän lika mycket till andra som dig själv; vi ber inte nån ge upp eller ställa in på en dålig dag utan kontinuitet är vad som får livet att fortsätta.   

Vi engagerar medlemmar i deras utveckling, och vi ser till att låta dem veta att deras kamraters utveckling också beror på ditt engagemang. Du blir endast så bra som ditt motstånd är. Sammanhållning och inkludering är centralt i BK Fox hjärta, då vi alla samskapar varandra.

 

> Kreativitet & Glädje: sport handlar om att träna upp nervsystemet och sinnet att kvickt lösa situationer som uppstår. Inget är förutsägbart, vi lär oss att anpassa och övervinna det motstånd vi möter. Främst, så gör man det i lek och skratt, samt goda vänners umgänge.

 

BK FOX är en skola, och vi tränar och bygger självsäkra och starka individer som tar med goda vanor och attityder in som utanför lokalen och ut i personliga livet.

Kom om du vill träna som motionär, avancerat, eller tävla på elitnivå.

BK Fox erbjuder även ett fullutrustat gym samt specialutvecklad träning som Boxning med Parkinsons, och kommande Yoga, Tai Chi, ADHD/Attention & Activity-program, och Rygg-hälsa för alla.