BOXNING

 

BOXNING

En av de äldsta kampsporterna, boxning går aldrig ur tiden. En kamp mellan två personer med endast nävarna, en armlängd för långt eller för kort avgör.

Boxning spelas med skydd om händerna och mun, och i ronder om 3 minuter. En domare närvarar och kontrollerar att spelet går rätt till, samt tilldelar poäng efter slag, försvar, knockouts, mm.

Störst och starkast vinner inte, utan teknik hur man sparar och genererar kraft beroende på individuell kroppskomposition, styrka och fotarbete är vad som skapat alla olika boxningsstilarna.  

Boxning, likt alla andra kampsporter, är en högintensiv sport som kräver kondition, koordination, smidighet, och kreativitet.  

Barn, Ungdom

Här tränas unga grundteknik, koordination och kondition. Krav är att man är minst 7 år. Inga förkunskaper behövs.

Motionär

Denna grupp är för alla som vill träna utan att ha krav på att prestera. Bli tränad och motiverad i grupp för att bygga upp styrka och kondition. Utmärkt för att komma i form eller hålla formen. Du ska vara minst 15 år. Motionärgruppen är avsedd för alla med eller utan förkunskaper inom boxning.  

 

Avancerad, Tävlingsnivå

Avancerade gruppen är till för dem som vill utvecklas mer tekniskt, sparra, eller ta det vidare till att tävla match. Kravet är att man redan tränar i motionsgrupp/barngrupp och talar med respektive tränare om att man vill gå upp i nivå. Därefter tas det ett gemensamt beslut om man är redo eller inte. Avancerade nivån är avsedd för alla åldrar.  

TRÄNARE

Yulien Isaac

Tränar barngrupperna under vardagarna, motionsgrupper, Parkinson, och främst vår avancerade grupp där många tävlar.

Född och uppvuxen på Cuba, Yulien gick på idrottsskolan redan som 8åring med inriktning baseboll men insåg sin passion och talang låg inom boxningen. I ungdomslandslaget lyckades han ta guld i Mexico, guld även i Frankrike, Spanien och Venezuela, och silver i Dominikanska Rep. Utöver sin utbildning som idrottslärare har Yulien gjort sig en karriär som seniorboxare där han placerade tredje bäst i landet. Där vann han tre silver, ett guld, samt två brons i olika turneringar. I Skandinavien vann han både guld och silver 2018, och rekordet är imponerande 139 matcher med endast 17 förluster. Efter att ha jobbat på olika gym och kampsortsklubbar har Yulien gjort sig fastsatt på BK Fox som vår primäre boxningstränare och personliga tränare (PT efter förfrågan).

 

 

Visar Makolli

Tränar barngruppen under helger. Visar har tränat kampsport i nära 10 år, allt från boxning, thaiboxning, BJJ, samt MMA. I grunden ligger boxningen som han har byggt på och tränar idag ut för barn på BK Fox och är boxningsinstruktör för Fitness24Seven. Som tränare lägger Visar stor tyngd på positiv inställning då instruktionerna blir mer begripliga och lärandet enklare.

TRÄNINGSSCHEMA

Barn

Måndag & Onsdag kl 17.00

Lördag & Söndag kl 09.30

Motionär 

Måndag – Torsdag kl 17.45

Avancerad, tävling

Måndag – Torsdag kl 18.45